19 Ekim 2012 Cuma

bergamot aromalı yeşil çay

bugün biraz sakinim :) çok şükür de canım bloguma vakit ayırabildim :)) bugün yeni bir çay içtim daha doğrusu yeşil çayı farklı bir aroma ile denedim çok beğendim mutlaka deneyin ..


domates salçası nasıl muhafaza edilir

ya arkadaşlar siz domates salçanızı nasıl muhafaza ediyorsunuz benim salça sürekli küfleniyor :(
almasam da olmuyor çünkü biber salçasını her yemekte kullanamıyorum bir önerisi olan var mı annem kavonoza zeytinyağ dök dedi ama buna rağmen yine bi kaç gün sonra küflendi..

burada yaşamak istedim hep :( tatil olsa da olur :)

hep bu resimdeki gibi sıcacık bir evim olsun isterdim. masallarda ki gibi sanki :)) ben bu resme bayıldım ve masaüstü yaptım :)
bakınız

:)) tatil yapsam da olur şöyle bir hafta herkesten uzak :)

sucuklu makarna

eşimle çarşamba günü işten gelince ne yesek diye düşünüyorduk ki makarnaya karar verdik makarna suyuna makarnaları atana kadar neli yapsak diye düşünür iken aklıma sucuklu yapmak geldi vee çok da şahane oldu bir domates rendeledim bir tatlı kaşığıda biber salçası koydum işte resimleri




dün akşam ki yemeklerim


 şehriyeleri teremyağ da kavurdum..






dün akşam eve gittim biraz uykum vardı halsizlik falan :( malum nezleyim.. ama canım salçalı patates istedi ve kaç gündür yapmak istiyordum saat 19:45 te yapmaya başladım 21:00 de hazırdı.. :) çalışan bayanın hali işte birde çocuklu bayanları düşünemüyorum buyüzden bebek düşünmeye bile cesaretim yok.. soruyorum napıyorsunuz hem iş hem çocuk hem ev siz yaaa :)

kol böreği- gül böreği

karar veremedim kol böreğimi gül böreğimi en iyisi ikisini de yazayım :)
gecen akşam evde yemek azdı bir tane de yufkam vardı ne yazpsam diye düşünürken bu börekten yapayım dedim içini de az kalmış olan krem peyniri ile doldurdum :)) çok da güzel oldu ..
eşim biraz şaşırdı sanki paylaşmıştık gözü kendininki bittikten sonra benimkine kaydı çünkü aman beğensin de hepsini yesin problem değil :) işte resimleer




tost makinasında gözleme keyfi

haftasonu evde gözleme yapayım dedim hamur açacak durumum yok :) beceremeyeceğime göre 2 adet yufka ile çok güzel gözlemeler yaptım işte fotoları kesinlikle deneyin bir okadar da pratik...





yufka aldığımda bu kezde tavukla yapıcam haşlanmış didiklenmiş tavuğum var tavada yağ ve baharatlarla soteleyip yapmayı düşünüyorum :)

18 Ekim 2012 Perşembe

nezle



çok kötü nezle oldum hemde arada göz nezlesi de var gözlerimden sürekli yaşlar geliyor :(
bugün iş te çok yoğundu kendimle ilgilenemedim. vahim vaziyette hala çalışıyorum hafta bitecek ama benim bu yoğunluk bitmedi :( bayram bitene kadar da bitmez sanırım neyseki çarşamba günü tatiliz çok mutluyum düşündükçe içim bir tuhaf oluyor :)
 bol bol resim çektim fekaat vaktim yokki paylaşayım zaten yanıma da almayı unutmuşum yine resimler tablette kaldı :( neyse inşallah yarın uygun bir zaman bulurumda sizlerle paylaşırım..
dinlensem geçer sanırım grip başlangıcı ama nerdeee hele de su bayram arifesinde mümkün değil :(

neyse eve gidince dinlenirim inşallah.. canım da kaç gündür salçalı patates ve pirinç pilavı istiyor. nohut ve etim hazır var buzlukta eve gidince yapmayı düşünüyorum... inşallah eve gidene kadar hevesim geçmez... :)


12 Ekim 2012 Cuma

yaşasınn :) haftasonu

nihayet bu hafta da bitti bugün bütün güzel diziler var tv de hepsini de izlicem inşallah :)
yalan dünya,kayıp şehir + beyaz show da var :) uyuyakalmaz isem beyz şhow a da biraz bakarım. bugün kötü yol dizi ekibi varmış..

yarında sabah temizliğimi  yaparım inşallah çünkü pazar günü anneme bahar temizliği için yardıma gidicem kendi evimin işlerini bitirmem lazım ki saçım arkamdan çekilmesin :D

gecen hafta pazar günü annemler gelmişti bize gelirken de akşam yemeğini almış gelmişler böyle misafir her zaman beklenir değilmi :) sofrayı da çekmiştim buyrunuz :)



başlık yok

çaydan vazgeçtim canım istemiyor.. kendime elma soydum onu yicem belki moralim düzelir
nasıl bi durumdaysam artık anlayın elmadan bile medet umuyorum :)

neyse uykum da geçsin dedim hem elme uyku kaçırırmış biliyor musunuz?


dün akşam da umutsuz ev kadınlarını izledim çok güzeldi :))

veda ya da bakayım dedim bakarken uyumuşum :) kendime tepsi hazırladım güzel bir keyif yaptım çok şükür

:) ayrıca arkadaşlar gecen gün bi çikolata yedim harikaa
ben çikolata da portakalı çok severim bayram da da kesin annemlere ve evime bu çikolatadan alıcam portakal severler mutlaka denemeli




moralim bozuk

bugün sinir oluyorum yine herkese .
üzerimde egosunu tatmin etmeye çalışan insanlara da sinir oluyorum :(

 

evime gitmek istiyorum sadece ama daha çıkış saatine cok var :(

kendime bir bitki çayı yapıp içicem birazdan belki sakinlerim.



boynumunda ağrısı tuttu yine :((
onun de etkisi var su anki deprosyon hallerimden

aslında beni sinir eden bi kaç kişinin ağzının payını versem hiçbişeycim kalmaz ama ne yazıkki konuşamıyorum işte. elim mahkumm :(

siz ne durumdasınız :(

11 Ekim 2012 Perşembe

eli lezzetli eş :))

cumartesi arkadaşlar gittikten sonra eşim geldi alışveriş yapmış.. akşam yemeği haırlamak için mutfağa geçti :))

bende ortalığı falan toparladım balkonu yıkadım makinaya çamaşır attım falan derkeeen canım beniim pilav ve tavuk göğsü yapmışş buyrun fotoları
 tavuk göğüsleri actifrymda yapılmış
evinde olmayanlar mutlaka alın...
 tavukları pişirdikten sonra yumurtada çevirecekti:)
 ama olmadı tadı olmadı yani :) kızarttık öyle yedik yumurtayı




bim- ekmekcik kepekli ekmek

gecen günler eşim bimden ekmek almaya gitmişti. aşağıdaki ekmeği bulmuş :)) daha önce hiç görmemiştim ya dikkat etmedim ya daa yeni geldi bu ekmek ama tavsiye ederim tadı cok güzel buzdolabında muhafaza ediyorum ben ekmekleri evde olmadığımız için buzdolabından cıktığında bile yumuşacık. mutlaka alın

işte mükemmel ekmek bu :) işe giderken de tost ve sandviç ile de harika oluyor nefis nefis :)

BU AKŞAM

bu akşam inşallah battaniyemi dizime ,çekirdek kasemi elime alıp umutsuz ev kadınlar dizime bakacağım inşallah .

inşallah iş çıkmaz evde :)) hasrte kaldım dinlenmeye. yemeğimde hazır evde dolma ve lahmacun var mikrodalgada iki d. ısıttıktan sonra hazır :))

ayy akşam olsa da evimize gitsek :))





en sevdiğim karekter songül öden :)) özellikle de sabahlaıklarına ve pijamalarına bayılıyorum :)) keşke muffinli sabahlığını bana verse :)) neyse imkansız hayeller kurmaının alemi yok ben akşam ki dinlenme keyfimi düşüneyim :)

peynirli kadayıf :)

eşcağızımın eli çok yatkındır tatlıya vs. pek marifetlidir maşallah :)) kıhıkhı


neysee gecen gün iş çıkışı eve gelirkeen bi kadayıfçıdan çiğ kadayıf aldık markete girdik oradan da hatay peyniri aldık kadayıf da hatay peyniri makbulmuş :)

neyse eve geldik ben soyunup dökünene duşumu alana kadar eşim eşofmanlarını giymiş tee kadayıfı pişirmişti bile :))   ( marifetlidir demiştim :) )

neyse işte bebeğim beniim blogum içinde fotolamışşş :)))