14 Mart 2014 Cuma

hamileler için ayçekirdeği..

Lezzetli ve besleyici Ayçekirdeği yüksek miktarda folik asit içeriyor
Hamilelik dönemi boyunca, Hamile kadınların hem kendi sağlıkları hem de bebeğin sağlığı için beslenme düzenine dikkat etmesi gerekiyor. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda kullanılan ve akciğerlerden tüm bedene oksijen taşıyan folik asit özellikle gebeliğin ilk aşamalarında elzem olan bir besin.

Hamile kadınların, iyi bir fetüs gelişimini güvence altına almak için, ilave folik aside ihtiyacı var. Ayçekirdeği, Hamile ya da Hamile olmayı düşünen kadınlar için anahtar bir besin maddesi olan folik asidi, bünyesinde en çok barındıran kuruyemişler arasında yer alıyor ve bu basit çerez, vücudun ihtiyacı olan B grubu vitaminlerini yüksek miktarda karşılıyor.
Folik asitler kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna, gelişimine ve büyümesine müdahil olan gıda bileşenleridir. Günlük olarak alınması önerilen folik asit miktarı, yaşa göre farklılık gösteriyor. Örneğin hamilelik sırasında, kadınlar daha fazla folik aside ihtiyaç duyuyorlar, çünkü bu dönemde kan hacminde bir artış ve dolayısıyla da kırmızı kan hücrelerinde büyüme söz konusu oluyor. Bu vitaminin eksikliği, bebekte daha yavaş büyümeye ve omurilikte yetersiz gelişmeye neden olabiliyor.
Ayçekirdeği kalp ve damar hastalıklarının önlenmesiyle bağlantılı, E vitamini, magnezyum ya da selenyum gibi çeşitli besin maddeleri açısından da zengin bir besin.

3 yorum:

  1. bende minik kuzuma hamileyken haftada en az bir defa aşırıya kaçmadan tüketiyordum tuzsuz olmak şartıyla tabiki yararlarını okuyunca karar vermiştim... paylaşımın için teşekkürler tüm hamileler kesinlikle yemeli...sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. ahhh ne çok severim ama çiçeğinden yiyeceksin hafif ıslak :))

    YanıtlaSil