30 Mart 2015 Pazartesi

fırında levrek

malzemeler
  • kişi sayısına göre levrek
  • 1 tane soğan
  • 1 tane limon
  • isteğe göre tuz ve karabiber
  • yağlı fırın kağıdı
yapımı
levreklerin içine dilimlenmiş limon ve soğanlar yerleştirilir.
üzeri tuz ve karabiber ile ovulur.
tepsiye dizilir üzeri yağlı fırın kağıdı ile örtülür
önceden ısınmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir son 10 dk. fırın kağıdı tepsinin üzerinden alınır piştikten sonra afiyetle yenir..





 ben hazır çiğköfteyle seviyorum balığı isteyen başka salata veya meze çeşitleri ile süsleyebilir.

27 Mart 2015 Cuma

kabak oturtma tarifi

selaam herkese hazır haftasonuna giriyorken sevdiğim tariflerden birini paylaşmak istedim ..


malzemeler
  • 5-6 tane irili ufaklı kabak
  • kabakları kızartmak için sıvıyağ
 iç harcı için
  • 400 gr kıyma
  • 2 tane soğan
  • domates salçası
  • isteğe göre baharat- karabiber,tozbiber, tuz kullandım -
  • 1er yemek kaşığı biber ve domates salçası
sos için
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1su bardağı sıcak su

yapımı

kabakları 2 veya 3 parmak kalınlığında kestim. içlerini çay kaşığı ile oydum kızarttım yağını salması için dinlendirirken küçük bir tencerede önce  yağla soğanı ardından kıymayı kavurdum salça ve baharatlarını attım biraz daha kavuduktan sonra ılıttığım kıymalı harcımı kabaklara pay ettim. borcama dizdim artakalan kıyma harcım vardı onuda borcamın ortasına döktüm salçalı sos umu yaptım ve 190 derece fırında 20 dk pişirdim.
yanında şehriyeli pirinç pilavı ile servis ettim..

yüzeyi yanmadı sos a isot koyduğum için kararmış




26 Mart 2015 Perşembe

kızım olacakmış

selamlar herkesee..
başlıktan da anlaşılacağı gibi evet hamileyim :) çok şükür bisüredir istiyorduk bu bebişi ..Rabbim bize de nasip etti :)
şuan 13 haftalık dün kontrolümüz vardı ikili tarama testimiz için doktorumuz cinsiyetini söylemeyeyim değişebilir heveslendirmeyeyim dedi ama ısrarlarıma dayanamadı  %70 kız dedi bir sonraki kontrolde kesinleşir % 30 yanılma payım var çok heveslenme dedi ama ben çok çok sevindim hastaneden çıktık çook duygulandım 13 haftadır pek hissetmediğim bebeğimin farkına vardım sanki cinsiyetini söylemesiyle :)
ayy canım benim deyip duruyorum dünden beri :))
bu mutluluğumu sizlerle de paylaşmak istedim..
olanların Allah ım evlatlarını kendilerine bağışlasın inşallah olmayanlara  da tez zamanda bizimki gibi ummadığı bir anda süpriiiz dedirtsin inşallaaaah ..
dualarınızı esirgemeyin hepinizi öpüyorum :))



25 Mart 2015 Çarşamba

ıspanaklı kiş tarifi

pazar sabahı ıspanaklı kiş yapmak istedim çünkü yıkanmış temizlenmiş ıspanaklarım vardı nasıl değerlendirsem ; yumurtalı ıspanakmı yapsam kiş mi diye düşünürken hazır da erken uyanmışken kahvaltıya yapayım dedim.. tarifim çok kolay eğer yapmak isterseniz üşenmeyin yapın :)

malzemeler
ıspanak harcı için  malzemler
  • 1 kg ıspanak
  • 1 çay bardağı süt
  • isteğe göre kara biber,tuz, pul biber
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • bir su bardağı kadar kaşar peynir rendesi ( enson üzeri için)
kiş in hamuru için malzemeler
  • 2,5 su bardağı un ( ben tam buğday kullandım )
  • 125 gr margarin
  • bir tutam tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ ( hamurun dinlenirken yüzüne sürmek için )

hamur için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp yoğurdum. yüzeyine sıvıyağ sürüp buzdolabında dinlendirdim. bu arada ıspanak harcı için temizlenmiş ıspanakları doğradım yağda soldurdum üzerine baharatlarını attım %80 pişti ocağın altını kapatıp sütü ilave ettim ve hamurumu tepsiye yaydım fırına sadece hamuru attım 20 dk 180 derecede pişti çıkardım üzerine ıspanaklı harcı döktüm her tarafına eşit bir şekilde sonrada kaşar rendeledim tekrar 20 dk 180 derece fırında pişirdim sıcak sıcak afiyetle yedik ..






21 Mart 2015 Cumartesi

Yeni trend; Self Expression

Yakında daha çok duyacağınız bir kelime olacak "self expression"; yani kendini ifade edebilme, ifade etme biçimi. Zaten birçoklarımız bu kelimeye yabancı değiliz, kendimizi ifade etmenin farklı yollarını bulmayı seviyoruz. En önemlisi buna çaba harcıyoruz. Bu sadece giyim-kuşamla sınırlı bir durum da değil; kullandığınız aksesuarlardan, seçtiğiniz teknolojiye, gezdiğiniz yerlerden gittiğiniz filmlere, hatta konuşma tarzınıza kadar her şey sizi ele veriyor.
Her ay, ilham veren konsept kampanyalarıyla dikkat çeken GittiGidiyor.com, yeni başlayan "Senin tarzın Senin Teknolojin" kampanyasında online alışveriş alanında "self expression" akımının öncülüğünü yapıyor. Bu konseptte içinde kendinizi bulabileceğiniz dört ilgi çekici başlık var: Asi Ruhlu, Büyümeyen Çocuk, Renk Tutkunu, O Bir Klasik.
Örneğin "Asi Ruhlu” kategorisinde yeni nesil, eski görünümlü pikaplara, "Büyümeyen Çocuk” kategorisinde Süperman tutkunları için özel olarak hazırlanmış koleksiyon ürünlerine, "Renk Tutkunu” kategorisinde çılgın aksesuarlar ve renkli tasarımlara, “O Bir Klasik” kategorisinde klasik ile klişeyi net olarak ayıran kıskandıran kıyafetlere ve tasarımlara ulaşabiliyorsunuz.
      
Önümüzdeki günlerde çok fazla konuşacağımız “self expression” trendinin en yeni örneği olarak gösterebileceğimiz Gittigidiyor.com’un “Senin Tarzın Senin Teknolojin” kampanyasına göz atmakta fayda var.
Yaşayacağınız güvenli ve keyifli alışveriş deneyimiyle mutlaka kendinizi ifade eden bir ürün bulacaksınız. Kim bilir belki anlık indirim fırsatlarıyla alışveriş keyfiniz ikiye katlanır ;)
Bir boomads advertorial içeriğidir.

19 Mart 2015 Perşembe

özbek pilavı ve sarımsaklı mercimek çorba tarifi

selaam arkadaşlar bugün yeniden kış geldi sanırım soğuk..
üzerimde kırgınlık var grip olurum diye endişeleniyorum :((
dün akşam eve giderken ne yesek diye düşünürken ben tercigimi özbek pilavı salata da eşim sarımsaklı çorbadan yana kullandı :)
geçitk ocağın başına herkes kendi yemeğini yaptı ( eşim diyette de biraz,  pilav yemek yerine çorba yemek istedi) yemekler pişince o bana çorbasından ben ona pilavımdan ikram ettim  böyle değişik bir çiftiz işte :))

neyse gelelim özbek pilavının yapımına dondurucuda önceden kavrulmuş etim vardı buyüzden kolay oldu.  pilavın içine havuç da ekleyebilirsiniz ama ben tercih etmedim bukez

malzemeler
  • 300 gram kadar doğranmış pişmiş kuzu eti
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1  yemek kaşığı salça
  • bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

yapımı
pişmiş olan eti tencereye aldım yağ ve salça ile 5 dk kavurdum  bir subadağı kadar kaynamış su döktüm ve kaynamaya bıraktım buarada pirinçleri haşladım süzdüm özleşen salça ve ete pirinci ilave ettim 2-3 dk. kavurdum. üzerini iki parmak geçecek şekilde göz kararı suyunu koydum kapağı kapadım ve pişmeye bıraktım.. 5 dk dinlendirdikten sonra servise hazır.




çorbaya gelince klasik mercimek çorbası ama yine de tarifini yazayım.(sarımsak koymayabilirsiniz normalde ben koymam)

malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • bir tutam tuz
  • 2 diş sarımsak

yapımı
mercimek ve pirinç yıkanır ocağa alınır ardından tuzu ve kaynamış su ilave edilir yarım saat kadar kaynatılır. pişince isterseni blander da çekebilirsiniz ama biz tercih etmedik. eşim üzerine sarımsakları rendeledi ve çorba piştikten sonra ilave etti bence biraz yoğun oldu ama öyle seviyor öyle yaptı :) deneyenlere şimdiden afiyet olsun ...




17 Mart 2015 Salı

tv ve ben

bu kış ne dizilerim vardı benim ya  .. ama hiç birini izlemedim salak saçma şeylere dönüştüler resmen aptal yerine koyuyorlar vatandaşı izlemiyorum sizi dedim ve protesto ettim.. :)
senelerdir izlediğim iki yabancı dizim var birdee survivor.. aslında survıvor a da gıcık olmuyor değilim ama yarışmaları ve o harika doğayı izlemekten keyif alıyorum oyüzden günü gününe olmasa da denk geldiğim zamanlarda izliyorum..
bugün eleme gecesi bakalım kim gidicek aman şu almeda gitse de kurtulsak dk başı açım açım diye sızlanıyor :) buakşam gitmesi dileğiyle :)

son zamanlarda günlük yaşamım

selaam herkese bugün günlerden salı neyseki hızlı geçti yapılacak çook işim olmasına rağmen sıkıldım eve gidip uyumak istiyorum :) tabi böyle bidünya yok iş çıkışı ingilizce kursum var kursa gidicem eve gidişim 21:30 u bulur.. uyuma hayallerime son vererek daha önce de yapmış olduğum dr. oetker poğacadan söz edeyim.. ben bu poğacaya bayılıyorum 15 -20 dk da hazır oluyor .. pratik ve lezzetli
insanın pazar sabahı evinin sıcak poğaca ya da börek kokması huzur veriyor benim gibi olan çok vardır kesin :)


ben bu kez patatatesli ve peynirli yaptım buzlukta önceden soğan ile kavurduğum patates pürem vardı kolaylık oldu..
poğaca paketinin içinde kurutulmuş yeşilliğe kadar var daha ne olsun :)



http://gunlukyasamim.blogspot.com.tr/search/label/dr.%20oetker%20po%C4%9Fa%C3%A7a

yukarıda ki linkte yine bu poğacanın yapılışının detaylı anlatımı var. mutlaka tıklayın.. zeytin ve peynirli yapmışım..






 ayy buaralar çeşit çeşit makarna yapasım var kıymalı yoğurtlu peynirli sucuklu domatesli daha saymıyorum :) geçen günde peynirli yaptım..




















son olarak da jelibonsuz dışarı çıkmıyorum şekerim düşüyor elim ayağım titriyor bazen :) şirinler imdadıma yetişiyor..

16 Mart 2015 Pazartesi

Salak ile Avanak Geri Dönüyor

ayy hayatımda böyle iki salak görmedim ya gerçekten budala bu ikili ve gülmek istiyorsanız mutlaka bu filmi izleyin çok beğendim :)

Gülünç maceraları ve akıl almaz düşünceleriyle izlediğimiz Lloyd Christmas ve Harry Dune yeni bir serüvenle karşımızda. İkili bu kez bir çocuğu aramaktadır.  O zamana kadar Harry, bir kız çocuğu olduğundan habersizdir. Bu onun için çok önemli bir hale gelir çünkü böbreğiyle ilgili yaşadığı sağlık sorununu çözmesi gerekmektedir. Öte yandan arkadaşı Lloyd, Mary tarafından reddedildiği için neredeyse "koma"lık haldedir. Yollara değişik bir araçla düşen ikili, Gözlem altında tutulmaları gerektiği akıl hastanesinden kaçarlar. Kilometrelerce yol kat ettikten sonra da birden kendilerini tahmin etmedikleri bir yerde bulurlar. Yalnızca zeki insanların oluşturduğu bir zirvenin ortasına düşüverirler. İkili yıllar sonra ortalığı karıştırmaya tüm hızlarıyla devam eder.

kaynak




dün akşam filmi izlerken elektrik yoktu evde :) gecemizi renklendirdiler :))

13 Mart 2015 Cuma

iç dökmece

kocamaaan merhabalar herkesee
yaklaşık 15 gündür bloguma birşey eklemiyorum yazmak paylaşmak gelmiyor içimden gelse aklıma bişey gelmiyor..blog  okuma oranları 2 aydır çok düştü tek bende değil genel durum böyleymiş artık millet instagramda takılıyor tabi.. daha kolay geliyordur bilemiyorum bende seviyorum instagramı ama çayımı kahvemi alıp blog okumada aldığım keyfi alamıyorum instagramda çabuk tükeniyor malzeme ama blogda öylemi.. çok sevdiğim arkadaşlarım var blog camiasından :) gerçekten severek takip ettiğim  birçok arkadaşım..

 youtube dan da soğudum bu aralar eskisi gibi değil izlemek içimden gelmiyor.. çünkü bikaç kişi haricinde kimse doğal değil bence hediye vs. derdine düşmüşler kendilerinin reklamını yapıyorlar birbirlerini de sevdiklerine inanmıyorum zaten .. eskiden sorduğumuz sorulara veya yorumlarımıza cevap verirlerdi şimdi hiç tınlamıyorlar dahi.. tabi istedikleri abone sayısına ulaşmanın vermiş olduğu bir özgüven olduğunu düşünüyorum.
reklam -tanıtım niteliğinde olan videoları zaten elimden geldiğince izlemiyorum ( eskiden izlerdim reklam yapmak herkesin hakkı tabi ama artık amacını aştı bence gerçekçi değil bazıları  )  hediye sana gelmiş arkadaş övüyorda övüyorsun belki de gerçekte beğenmedin hediyelerin arkası kesilmesin diye tabi güzel şeyler söylüyorsun aman ne bileyim daha neler neler aklıma gelmiyor.
severek takip ettiğim bi kaç kişi var youtubeden gerisini artık izlemiyorum bile..

hazelciğimin kanalını da severek takip ediyordum ama o da bıraktı :( samimi içten bir kanalı vardı onunda özellikle alışveriş videolarını çok seviyordum..inşallah geri döner bellimi olur diyerek mesajın iletilmiş olduğunu umut ediyorum :)

inşallah önümüzdeki günlerde  daha sık görüşürüz..
herkese çilekli tart tadında güzel hafta sonları diliyoruuum :)